Het Platform Patiënt en Voeding is een non-profit organisatie van en voor patiënten en patiëntenorganisaties van alle aandoeningen. Het zet voedsel centraal als een belangrijk middel om gezondheid te ondersteunen, te onderhouden en te herwinnen. Het neemt geen activiteiten over van bestaande patiëntenorganisaties, maar zet zich in voor thema’s die patiënten van alle aandoeningen aangaan.
De missie van het Platform is bij te dragen aan de ontwikkeling van voeding als een erkende medische interventie- en preventiestrategie.
Op zaterdag en zondag van 13:00 - 14:30 geven Cees Smit en Gaston Remmers bij de Hippie Chic Markt een bijzondere workshop over de rol van voeding in de gezondheidszorg. Iedereen is van harte welkom!
Cees Smit
Cees Smit has written numerous books on healthcare, including, in recent years, publications on ageing with chronic diseases, such as haemophilia and hiv. In September 2015, together with Annemarie de Knecht – van Eekelen he published the book ‘De macht van de patiënt, baas over je eigen ziekte’.
Since 1978, he has been member of the research project Haemophilia in The Netherlands’ at the Leiden University Medical Centre (LUMC). From 1987-1998 he was co-ordinator of the Netherlands Haemophilia Society and has also worked in mental health.
Cees studied business economics at the Free University in Amsterdam. In January 2003, he received an honorary doctorate from the college of deans of the University of Amsterdam in recognition for his work on patient participation, haemophilia and medical biotechnology.
Gaston Remmers
"Ik ben een procesarchitect, met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen, begeleiden en ontrafelen van ontwikkelingsprocessen op het grensvlak van stad en land. Ik ben geschoold als ruraal socioloog (PhD 1998), met een agro-ecologische achtergrond in duurzaam landgebruik (MSc 1990), en heb uitgebreide ervaring met projectontwikkeling, procesbegeleiding en onderzoek in binnen- en buitenland (Mexico, Griekenland, Spanje, Oost-Europa) op het gebied van rurale en stedelijke ontwikkelingsprocessen. Ik heb veel samengewerkt met landschapsarchitecten, agrariërs, cultuurhistorici, planologen, bewoners, beleidsmakers, wetenschappers, activisten, en inmiddels ook met patiënten en artsen. Vrijwel altijd ging het erom een doorbraak te realiseren in een vastgelopen proces, met uiteenlopende belangen, interesses en ambities. Mijn kracht zit hem er in om uit een ogenschijnlijk grote warboel een heldere lijn en een mogelijkheid voor een inspirerende toekomst te destilleren en concreet te maken.
Tussen 2010 en 2014 was ik lector Eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving, aan CAH Vilentum hogeschool Almere. Zie deze link voor mijn activiteiten aldaar. In 2012 werd ik getroffen door kanker. Dit heeft mijn ontwikkeling als mens en professional een sterke impuls gegeven. We doen er toe als mensen, we maken verschil. Leiderschap zit niet in een rol. Laten we niet soebatten, maar doorpakken."
Website: Platform Patiënt en Voeding
Clip: 'De uitdaging van Personalised Food in een notendop'